Digitale collecte in de kerk.

Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkeling heeft wel ten gevolg dat het voor een deel van de mensen moeilijker is om mee te doen met de collecte tijdens de dienst.

Voor die mensen hebben we goed nieuws, want wij gaan, vanaf 1 januari 2023, het geven bij de collecte met behulp van de smartphone mogelijk maken. Dat doen wij samen met Givt; het bedrijf dat deze oplossing maakt. Wil je gebruik maken van deze service, dan heb je de Givt-app nodig. Die kan je downloaden op www.givtapp.net/downloadRegistreer jezelf eenmalig als gebruiker door je gegevens in te vullen. Vervolgens werkt het net zo makkelijk als het geven van contant geld.

Geef je liever contant of met collectebonnen? Geen probleem, want naast het geven met je smartphone kan je altijd contant geld of collectebonnen geven aan de collecte.

Het geven tijdens de collecte gaat als volgt. Open de app, selecteer het bedrag dat je wilt geven. Onder het veld waar je je gift voor de 1ste collecte invult, kun je klikken op ‘+ Collecte toevoegen’. Vervolgens kan je je gift voor de 2de collecte invullen. Kies vervolgens een van de volgende manieren van geven:

– beweeg je telefoon langs de collectezak

– scan de QR-code. Deze hangt op een aantal plaatsen in de kerkgebouwen, staat in onderaan dit artikel en op de website

– selecteer ‘PKN Stadskanaal’ uit de lijst in de app
– of geef op locatie

Het gekozen bedrag wordt opgeslagen, van je bankrekening afgeschreven en naar de bankrekening van de PKN Stadskanaal overgemaakt. 

Wanneer je op het moment van geven geen internetverbinding hebt, wordt de opdracht op een later moment bij het heropenen van de app verstuurd. Bijvoorbeeld als je thuis bent en weer gebruik maakt van WiFi.

Givt is niet alleen handig om giften mee te doen. De giften die je doet zijn namelijk ook van de belasting aftrekbaar omdat onze kerk een ANBI geregistreerde instelling is. De giften die jij doet worden in de Givt-app bijgehouden. Als je de app opent en je drukt links bovenin het scherm op het menu dan kun je gaan naar ‘giftenoverzicht’. Als je in het overzicht bent dan zie je rechtsboven in het scherm een cirkel met een pijltje erin. Als je daarop drukt dan kan je een jaaroverzicht naar je eigen e-mailadres laten sturen met daarin alle giften die je in het afgelopen jaar gedaan hebt. Let er wel op dat je het jaaroverzicht pas kan downloaden als het kalenderjaar verstreken is. Mocht jij als gever de app in juni proberen dan is het jaaroverzicht in januari te downloaden.

Voor meer informatie wat Givt is verwijs ik je naar de website https://givtapp.net/ .

Mocht je vragen hebben over deze manier van geven tijdens de collecte of hulp nodig hebben bij het installeren van de Givt-app op je telefoon, dan kun je contact opnemen met Thies Jansen, tel. 06-12039333