ZWO-project 2021/2022:

Onderwijs voor werkende kinderen in Colombia.

ZWO – project

Maar liefst 1,5 miljoen kinderen in Colombia moeten werken. Tijdens lange dagen doen ze zwaar en gevaarlijk werk. Daarnaast groeien ze op in een omgeving met veel geweld en drugsgebruik, zoals in de sloppenwijken van de hoofdstad Bogotá. Kinderen werken er op de markt of in de vuilnis. School komt vaak op de laatste plaats. Stichting Kleine Arbeider is een bevlogen organisatie die deze kinderen onderwijs geeft en hen weerbaar maakt om de kansen op een betere toekomst te vergroten. Ook ouders en tienermoeders worden ondersteund. Kinderen worden begeleid in het zoeken naar alternatieven voor werk, zodat ze veilig zijn en niet te zwaar werk hoeven te doen. Zo´n 100 kinderen volgen cursussen. De Kleine Arbeider heeft daarnaast een cafetaria en een koksopleiding waar kansarme jongeren een beroepsopleiding kunnen volgen.

De opbrengst van onze ZWO-acties gaat dit seizoen via Kerk in Actie naar dit project om de kinderen in Colombia een sprankje licht te geven.

Het ZWO-project zal tijdens de Startdienst in de Poststraatkerk op zondag 19 september a.s. worden gepresenteerd met een mooie Power Point-presentatie

Bolchrysantenactie 11 september 2021

De Commissie kleine ZWO-activiteiten verkoopt weer prachtige grote bolchrysanten van kwekerij Luring in Onstwedde.

U kunt rose, paarse, bruine en/of witte bolchrysanten bestellen à € 7,50 per stuk (en 2 voor € 14,–).

Bestellen kan via de bestelformulieren in de kerk, via Facebook of per mail: ebelkremer57@gmail.com.

U kunt uw bestelling op zaterdag 11 september a.s. dan tussen 10.00-12.00 uur afrekenen en meenemen bij de Poststraatkerk.

De opbrengst van deze fleurige actie is voor ons ZWO-project in Colombia.

Spaardoosjes

Het seizoen 2021/2022 kunt u meesparen voor het ZWO-project in Colombia.

De hele maand september 2021 kunt u uw oude spaardoosje inleveren in de kerk of bij een ZWO-medewerker. Ook kunt u vanaf september in alle kerken weer een nieuw spaardoosje meenemen om het komend seizoen te sparen voor het project in Colombia.  

In juni 2022 worden de spaardoosjes weer ingezameld.

Spaart u ook weer mee?

Inzameling oude telefoons en inktcartridges

In onze 3 kerken staan sinds enige tijd speciale inzamelboxen voor oude telefoons en cartridges.
Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Lege toners en cartridges kunnen opnieuw gevuld worden.

Via het inzamelprogramma van het bedrijf Eeko ontvangt Kerk in Actie voor veel ingeleverde telefoons of cartridges een vergoeding.
Dus help Kerk in Actie en doe uw oude telefoons en cartridges (s.v.p. in een plastic zakje!) in één van de inzamelboxen.

U kunt hier trouwens ook buitenlands geld en oude Nederlandse munten/briefgeld in doen. Kerk in Actie verkoopt die aan banken, handelaars en verzamelaars