ZWO-project 2021/2022:

Onderwijs voor werkende kinderen in Colombia.

ZWO – project

Maar liefst 1,5 miljoen kinderen in Colombia moeten werken. Tijdens lange dagen doen ze zwaar en gevaarlijk werk. Daarnaast groeien ze op in een omgeving met veel geweld en drugsgebruik, zoals in de sloppenwijken van de hoofdstad Bogotá. Kinderen werken er op de markt of in de vuilnis. School komt vaak op de laatste plaats. Stichting Kleine Arbeider is een bevlogen organisatie die deze kinderen onderwijs geeft en hen weerbaar maakt om de kansen op een betere toekomst te vergroten. Ook ouders en tienermoeders worden ondersteund. Kinderen worden begeleid in het zoeken naar alternatieven voor werk, zodat ze veilig zijn en niet te zwaar werk hoeven te doen. Zo´n 100 kinderen volgen cursussen. De Kleine Arbeider heeft daarnaast een cafetaria en een koksopleiding waar kansarme jongeren een beroepsopleiding kunnen volgen.

De opbrengst van onze ZWO-acties gaat dit seizoen via Kerk in Actie naar dit project om de kinderen in Colombia een sprankje licht te geven.

Het ZWO-project zal tijdens de Startdienst in de Poststraatkerk op zondag 19 september a.s. worden gepresenteerd met een mooie Power Point-presentatie

KERST- EN NIEUWJAARSPOSTACTIE

De ZWO-commissie verstuurt ook dit jaar graag de kerst- en nieuwjaarspost voor gemeenteleden (alleen binnen Nederland) voor € 0,65 per kaart! U kunt uw kaarten inleveren in de Eendracht op zaterdagochtend 11 december en 18 december tussen 11.00 uur en 12.00 uur.  Wij frankeren uw post dan zoveel mogelijk met afgeweekte zegels uit de kaartenbakken van de afgelopen 2 jaren én wij doen uw kaarten voor u op de bus. De opbrengst is uiteraard bestemd voor het ZWO-project in Colombia.

Kleurplaat

Bij het ZWO-project van dit seizoen hoort deze kleurplaat maar hij is helaas nog niet mooi ingekleurd. Kun jij er een mooie kleurplaat van maken? Je kunt de kleurplaat vinden op de website van Kerk in Actie via:

https://drive.google.com/drive/folders/1B1lDfog5bMGVokGc9Enac_YqAjVN3LDk

Als je jouw kleurplaat dan ook nog aan ons mailt (zwo@pknstadskanaal.nl) dan laten wij je kleurplaat hier zien op de website van onze kerk 🙂

Spaardoosjes

In de kerk staan ZWO-spaardoosjes waarmee u dit seizoen kunt sparen voor het ZWO-project in Colombia. Neem gerust een doosje mee naar huis! De spaardoosjes zullen in juni 2022 weer worden ingezameld.

Inzameling oude telefoons en inktcartridges

In onze 3 kerken staan sinds enige tijd speciale inzamelboxen voor oude telefoons en cartridges.
Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Lege toners en cartridges kunnen opnieuw gevuld worden.

Via het inzamelprogramma van het bedrijf Eeko ontvangt Kerk in Actie voor veel ingeleverde telefoons of cartridges een vergoeding.
Dus help Kerk in Actie en doe uw oude telefoons en cartridges (s.v.p. in een plastic zakje!) in één van de inzamelboxen.

U kunt hier trouwens ook buitenlands geld en oude Nederlandse munten/briefgeld in doen. Kerk in Actie verkoopt die aan banken, handelaars en verzamelaars