ZWO-project 2021/2022:

Onderwijs voor werkende kinderen in Colombia.

ZWO – project

Maar liefst 1,5 miljoen kinderen in Colombia moeten werken. Tijdens lange dagen doen ze zwaar en gevaarlijk werk. Daarnaast groeien ze op in een omgeving met veel geweld en drugsgebruik, zoals in de sloppenwijken van de hoofdstad Bogotá. Kinderen werken er op de markt of in de vuilnis. School komt vaak op de laatste plaats. Stichting Kleine Arbeider is een bevlogen organisatie die deze kinderen onderwijs geeft en hen weerbaar maakt om de kansen op een betere toekomst te vergroten. Ook ouders en tienermoeders worden ondersteund. Kinderen worden begeleid in het zoeken naar alternatieven voor werk, zodat ze veilig zijn en niet te zwaar werk hoeven te doen. Zo´n 100 kinderen volgen cursussen. De Kleine Arbeider heeft daarnaast een cafetaria en een koksopleiding waar kansarme jongeren een beroepsopleiding kunnen volgen.

De opbrengst van onze ZWO-acties gaat dit seizoen via Kerk in Actie naar dit project om de kinderen in Colombia een sprankje licht te geven.

Het ZWO-project zal tijdens de Startdienst in de Poststraatkerk op zondag 19 september a.s. worden gepresenteerd met een mooie Power Point-presentatie

Opbrengst Rommelmarkt

De rommelmarkt van zaterdag 23 april jl. heeft netto € 3.080,- opgebracht. Het was een gezellige en zonnige ochtend en het was fijn om zo weer met elkaar zo’n mooi actie op poten te kunnen zetten. We kijken terug op een zeer geslaagde dag! De opbrengst van de rommelmarkt is bestemd voor het ZWO-project ‘Onderwijs voor werkende kinderen’ in Bogotá, de hoofdstad van Colombia.

BOEKENKAST

In mei komen er weer nieuwe boeken in de ZWO-boekenkast. Als vanouds kunt u voor slechts € 1,- een boek uit de boekenkast meenemen. U mag het boek terugzetten als u het gelezen heeft maar dat hoeft niet. Heeft u zelf een mooi boek voor in de ZWO-boekenkast? U kunt deze dan afgeven aan één van de ZWO-commissieleden. Neemt u binnenkort ook weer een kijkje in de vernieuwde boekenkast?

 

 

Kleurplaat

Bij het ZWO-project van dit seizoen hoort deze kleurplaat maar hij is helaas nog niet mooi ingekleurd. Kun jij er een mooie kleurplaat van maken? Je kunt de kleurplaat vinden op de website van Kerk in Actie via:

https://drive.google.com/drive/folders/1B1lDfog5bMGVokGc9Enac_YqAjVN3LDk

Als je jouw kleurplaat dan ook nog aan ons mailt (zwo@pknstadskanaal.nl) dan laten wij je kleurplaat hier zien op de website van onze kerk 🙂

Spaardoosjes

In de kerk staan ZWO-spaardoosjes waarmee u dit seizoen kunt sparen voor het ZWO-project in Colombia. Neem gerust een doosje mee naar huis! De spaardoosjes zullen in juni 2022 weer worden ingezameld.

Inzameling oude telefoons en inktcartridges

In onze 3 kerken staan sinds enige tijd speciale inzamelboxen voor oude telefoons en cartridges.
Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Lege toners en cartridges kunnen opnieuw gevuld worden.

Via het inzamelprogramma van het bedrijf Eeko ontvangt Kerk in Actie voor veel ingeleverde telefoons of cartridges een vergoeding.
Dus help Kerk in Actie en doe uw oude telefoons en cartridges (s.v.p. in een plastic zakje!) in één van de inzamelboxen.

U kunt hier trouwens ook buitenlands geld en oude Nederlandse munten/briefgeld in doen. Kerk in Actie verkoopt die aan banken, handelaars en verzamelaars