ZWO-project 2023-2024

Maatjes voor kinderen zonder ouders in Zambia

Maatjes voor kinderen zonder ouders in Zambia

Meer dan 20.000 gezinnen in Zambia zijn ouderloos: gezinnen met kinderen onder de 18 als gezinshoofd. Lange tijd zorgden opa’s en oma’s voor deze kinderen, als hun ouders aan aids overleden. Maar als die ook overlijden staan veel weeskinderen er alleen voor.

De Raad van Kerken in Zambia stimuleert kerken om naar deze kinderen om te kijken. Kerkleiders worden getraind en kinderen praktisch ondersteund.

Voor dit project gaan we het komend seizoen allerlei activiteiten organiseren om zo een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor dit belangrijke werk in Zambia. Het project zal tijdens de eredienst in de Semsstraatkerk op zondag 3 september a.s. om 09.30 uur gepresenteerd worden met een mooie Power Point-presentatie.

 

 

Meer informatie over dit project vindt u hier: https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/projecten/maatjes-voor-gezinnen-zonder-ouders/

Spaardoosjes

Op zondag 3 september 2023 kunt u na de dienst  een nieuw spaardoosje meenemen om dit seizoen te sparen voor het nieuwe ZWO-project in Zambia. Na die datum kunt u in de Semsstraatkerk en in de ZWO-hoek in de Eendracht ook altijd nog een spaardoosje pakken.

Bolchrysantenactie, 16 september 2023

Er zijn weer prachtige grote bolchrysanten van kwekerij Luring te bestellen via de bestelformulieren in de kerk of via de Facebookpagina van de ZWO-commissie. Ze kosten € 7,50 per stuk en € 14,- voor 2 stuks. U kunt bestellen tot en met 12 september 2023. Uw bestelling kunt u op zaterdagochtend 16 september 2023 tussen 10.00-12.00 uur betalen en meenemen op het plein voor de Poststraatkerk. De opbrengst van deze fleurige actie is bestemd voor het ZWO-project in Zambia.


TOP 2000-dienst,  19 november 2023

De ZWO-commissie organiseert op zondagmiddag 19 november a.s. om 16.00 uur een TOP 2000-dienst in de Poststraatkerk. Dit belooft een hele bijzondere dienst te worden waarin bekende songs uit de top 2000 ten gehore worden gebracht die worden verbonden met lezingen uit de bijbel en teksten van de voorganger. Deze combinatie zal de boodschap van de kerk op een geheel eigen manier tot leven brengen. Vóór 19 november a.s. volgt er nog meer informatie over deze dienst.

De toegang is gratis. Er zal worden gecollecteerd voor het ZWO-project en voor bestrijding van de onkosten.

De ZWO-commissie beveelt deze bijzondere dienst van harte bij u aan. Noteert u de datum alvast in uw agenda?

ZWO Hoek

In de hal van de Eendracht vindt u bij de bocht naar de garderobe de ZWO-hoek met boeken en puzzels voor € 1,- en de inzamelboxen voor de kaarten/postzegels en de cartridges en oude telefoons. Hier staat ook de nieuwe ZWO-box voor het inleveren van formulieren als er weer een ZWO-actie is.


Inzameling postzegels en ansichtkaarten

Heeft u nog leuke (vakantie-)kaarten van familie of vrienden ontvangen? Vergeet niet ze in de daarvoor bestemde doos van de zending te deponeren. Kaarten met specifieke onderwerpen als molens, kerken, dieren of bepaalde steden (vooral mét postzegel!) zijn van harte welkom bij verzamelaars en leveren zo dus nog geld op voor de zending! Ook oude postzegelalbums zijn van harte welkom! U kunt deze afgeven aan één van de ZWO-commissieleden

Inzameling oude telefoons en inktcartridges

In onze kerken staan speciale inzamelboxen voor oude telefoons en cartridges. Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Lege toners en cartridges kunnen opnieuw gevuld worden.

Via het inzamelprogramma van het bedrijf Eeko ontvangt Kerk in Actie voor veel ingeleverde telefoons of cartridges een vergoeding. Dus help Kerk in Actie en doe uw oude telefoons en cartridges (s.v.p. in een plastic zakje!) in één van de inzamelboxen.

U kunt hier trouwens ook buitenlands geld en oude Nederlandse munten/briefgeld in doen. Kerk in Actie verkoopt die aan banken, handelaars en verzamelaars