ZWO-project 2023-2024

Maatjes voor kinderen zonder ouders in Zambia

Maatjes voor kinderen zonder ouders in Zambia

Meer dan 20.000 gezinnen in Zambia zijn ouderloos: gezinnen met kinderen onder de 18 als gezinshoofd. Lange tijd zorgden opa’s en oma’s voor deze kinderen, als hun ouders aan aids overleden. Maar als die ook overlijden staan veel weeskinderen er alleen voor.

De Raad van Kerken in Zambia stimuleert kerken om naar deze kinderen om te kijken. Kerkleiders worden getraind en kinderen praktisch ondersteund.

Voor dit project gaan we het komend seizoen allerlei activiteiten organiseren om zo een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor dit belangrijke werk in Zambia. 

 

 

Meer informatie over dit project vindt u hier: https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/projecten/maatjes-voor-gezinnen-zonder-ouders/

Mooie opbrengst bingo

De door de ZWO-commissie en World Servants-groep georganiseerde bingo op vrijdag 2 februari jongstleden heeft een bedrag van maar liefst € 1500,- opgebracht.
De helft van de opbrengst is voor het ZWO-project en de andere helft voor de World Servants groep Stadskanaal. 

ROMMELMARKT 20 APRIL 2024

Op zaterdagochtend 20 april a.s. organiseert de ZWO-commissie van 09.00 – 13.00 uur weer een grote rommelmarkt bij de Poststraatkerk. We hopen dat we veel mooie spullen kunnen verkopen en natuurlijk zal er ook weer een uitgebreide catering aanwezig zijn met heerlijke koude en warme versnaperingen. 

Maar eerst moeten we natuurlijk nog zoveel mogelijk spullen inzamelen! U kunt op zaterdag 6 april a.s. van 9-12 uur en op zaterdag 13 april a.s. van 9-12 uur goede en schone gebruikte spullen (geen grote meubelstukken) brengen naar de schuur van de fam. Te Velde aan de Esdoornstraat 7 te Stadskanaal. Ook goede en schone tweedehands kleding is van harte welkom. Kapotte en vieze spullen of kleding kunnen we helaas niet aannemen en we moeten hier streng op selecteren. 

Bent u verhinderd op beide ochtenden maar wilt u wel graag uw spullen inbrengen voor de rommelmarkt, neem dan contact op met Geert Luchtenberg (T. 0599-853718). 

ZWO Hoek

In de hal van de Eendracht vindt u bij de bocht naar de garderobe de ZWO-hoek met boeken en puzzels voor € 1,- en de inzamelboxen voor de kaarten/postzegels en de cartridges en oude telefoons. Hier staat ook de nieuwe ZWO-box voor het inleveren van formulieren als er weer een ZWO-actie is.


Inzameling postzegels en ansichtkaarten

Heeft u nog leuke (vakantie-)kaarten van familie of vrienden ontvangen? Vergeet niet ze in de daarvoor bestemde doos van de zending te deponeren. Kaarten met specifieke onderwerpen als molens, kerken, dieren of bepaalde steden (vooral mét postzegel!) zijn van harte welkom bij verzamelaars en leveren zo dus nog geld op voor de zending! Ook oude postzegelalbums zijn van harte welkom! U kunt deze afgeven aan één van de ZWO-commissieleden

Inzameling oude telefoons en inktcartridges

In onze kerken staan speciale inzamelboxen voor oude telefoons en cartridges. Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Lege toners en cartridges kunnen opnieuw gevuld worden.

Via het inzamelprogramma van het bedrijf Eeko ontvangt Kerk in Actie voor veel ingeleverde telefoons of cartridges een vergoeding. Dus help Kerk in Actie en doe uw oude telefoons en cartridges (s.v.p. in een plastic zakje!) in één van de inzamelboxen.

U kunt hier trouwens ook buitenlands geld en oude Nederlandse munten/briefgeld in doen. Kerk in Actie verkoopt die aan banken, handelaars en verzamelaars