Jeugdwerk in de startblokken

door | 1 juli 2022 | Belangrijke berichten, Jeugd | 0 Reacties

Met een inspirerend team van vrijwilligers met hart voor kinderen en jongeren, zijn we inmiddels een aantal keren bijeengekomen om te bouwen aan het kinder- en jeugdwerk. We zijn een afvaardiging van de kindernevendienst (Christien Dun), kinderkerk (Jose Heijes), jeugdwerk (Marinke Kastelijn). En  de jeugdouderling (Janet Schuiling) en jeugddiaken (Johan Winter) zijn vertegenwoordigd. We worden ondersteunt door Gert Schouten die als jeugdwerker werkzaam is. Zijn rol is voornamelijk een coachende rol.  En met zijn kennis en ervaring worden we begeleid en geïnspireerd. Gert zal zich tzt nog voorstellen in de ‘’Op Weg’’. En Henkjan te Velde is regelmatig onze gast vanuit de kerkenraad.

We zijn begonnen met een inventarisatieronde met welk jeugdwerk er is en waar we op vastlopen. Daarna is er een werkplan opgesteld met een visie waar we naartoe willen en wat daar voor nodig is.

Tot aan de zomer zijn er tot nu toe voor de jongeren een Nacht in de doos en een reis naar de eo jongerendag georganiseerd. De cathechese heeft ook steeds plaats gevonden. De Rock Solid gaat eens per maand door tot de zomervakantie en voor de kinderen is er kindernevendienst.

Na de zomer wordt het kindernevendienst team uitgebreid met een aantal nieuwe mensen zodat er met een buddysysteem kan worden gewerkt. Binnenkort wordt de kindernevendienstruimte opgeruimd en netjes gemaakt. Na de vakantie komt er een (inspiratie) bijeenkomst voor alle leiding om elkaar te leren kennen en inhoudelijke besluitvorming te doen.

De kinderkerk wordt na de zomervakantie weer opgestart en de KOS diensten zullen voorlopig niet gevierd worden doordat er geen bemensing is.

Rock Solid tot 15 jaar gaat na de vakantie wel weer van start. De cafédiensten gaan alleen door wanneer de invulling en bemensing gewaarborgd is. Voor de 15 plus zijn we aan het onderzoeken welke vorm van samenzijn geschikt is.

Er wordt sowieso iets met het startweekend (11 september) gedaan en er staat een kamp op de planning voor de jeugd. De overstapdienst staat gepland op 4 september.

Waar we vooral het belang erg van inzien en ons voor in willen zetten is de onderlinge verbinding tussen ouders van kinderen/ jongeren, de onderlinge verbinding tussen de kinderen en 12 plus jeugd. En de verbinding tussen leiding actief in het jeugdwerk. Daarvoor hebben we een aantal ideeën liggen die nog uitgewerkt moeten worden.

Wanneer je dit leest en er voor voelt om ook mee te praten dan horen we dat graag. Ook als er vragen zijn gaan we graag in gesprek. Er is een hoop werk te doen om de kinderen en jongeren binnen onze kerk met elkaar en met Onze Hemelse Vader te verbinden.  Ze kennis te geven van de bijbel en Gods werk op aarde. We bidden voor sturing en wijsheid om ze te begeleiden. Bidden jullie mee voor ons en onze kinderen?

Met vriendelijke groet Christien, Marinke, Johan, Janet, Gert en José