Digitale kerkdienst vereist digitale collecte (up-date 19/5/2020)

door | 20 maart 2020 | Algemeen, Belangrijke berichten, Diaconaat | 0 Reacties

Omdat er i.v.m. het coronavirus geen fysieke kerkdiensten worden gehouden, wordt er elke zondag een digitale diensten vanuit een van onze kerken uitgezonden.
Via kerkomroep.nl kunt u de kerkdienst volgen. Om u niet de mogelijkheid te onthouden uw gave te doneren tijdens de kerkdienst, kunt u collectegeld storten op de rekening van de diaconie.

Diaconale collecte op  Hemelvaartsdag en zondag 24 mei is voor Samen één Koninkrijk

Acteur en comedian, Jandino Asporaat, roept iedereen op om in actie te komen tegen de groeiende armoede op Curaçao, Aruba en Sint-Maarten.
Door de lockdown op de eilanden is het toerisme, de grootste bron van inkomsten, volledig stil komen te liggen. Met armoede en honger tot gevolg.
“In het Caribisch deel van ons koninkrijk voltrekt zich een stille ramp. Een maaltijd op tafel is op dit moment voor veel gezinnen niet meer vanzelfsprekend”, vertelt Asporaat. “Ik kom zelf uit armoede, ik weet hoe het is om naar bed te gaan zonder eten. Dat wens je niemand toe. Daarom hebben wij jullie hulp hard nodig.”
Voedselpakketten:
Asporaat is geboren op Curaçao en woonde er tot z’n elfde. Uit betrokkenheid bij de inwoners heeft hij de actie Samen één Koninkrijk opgezet, om geld in te zamelen voor Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Met de ingezamelde donaties zullen er voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld over de bevolking.

Wilt u dit doel steunen dan kunt u een gift overmaken op IBAN: NL 43 RABO 0131 2059 43 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente te Stadskanaal. o.v.v. Samen één Koninkrijk