Gevolgen kerkelijke activiteiten i.v.m. coronavirus

door | 13 maart 2020 | Algemeen, Belangrijke berichten, Kerkdiensten | 0 Reacties

In navolging van de landelijk oproep om geen evenementen/activiteiten te organiseren waar veel mensen bijeen komen, heeft de kerkenraad besloten alle kerkelijke activiteiten de komende weken te annuleren. Dit geldt zowel voor de kerkdiensten als voor vergaderingen en bijeenkomsten van taakgroepen, koren, vorming en toerusting etc. Kortom, de kerk blijft tot nader order gesloten.

Om in de zondagse behoefte van eredienst en viering te voorzien wordt er de komende zondagen wel een eredienst gehouden, maar met slechts de predikant, een ouderling van dienst, een diaken en de organist. Zij zullen een eredienst zonder kerkgangers houden die wordt uitgezonden via www.kerkomroep.nl. U kunt via het menu Kerkdiensten/Kerkdiensten-live de dienst volgen. U kunt ook hier klikken.

Eventuele rouwdiensten kunnen wel doorgang vinden. De kerkenraad roept op het aantal aanwezigen echter beperkt te houden tot de direct naasten en familie.  Er wordt in de kerk geen mogelijkheid geboden waarbij een grote groep mensen voor of na afloop van de dienst kan condoleren.

De kerkenraad is zich ervan bewust dat er verstrekkende maatregelen genomen worden, maar hoopt dat u begrip heeft voor de situatie. De kerkenraad voelt zich verantwoordelijk voor de veiligheid van kerkgangers en bezoekers.