Priscilla Centrum

door | 3 oktober 2022 | Algemeen, Belangrijke berichten, Geen categorie, ZWO | 0 Reacties

Tijdens de startdienst in de Poststraatkerk Is het nieuwe ZWO-project gepresenteerd.: Een nieuwe start voor kwetsbare vrouwen’.
In Noord-Oost India hebben vrouwen in armoede weinig mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Ze hebben geen recht op eigen bezittingen en ze hebben geen inspraak in de familie. Het Priscila Centrum is een organisatie die in contact komt met deze vrouwen, die kwetsbaar, hulpbehoevend en buitengesloten zijn. Ze hebben hun school vaak niet afgemaakt of zijn weduwe  h.i.v. positief, prostituee of verslaafd aan drugs en alcohol.
Het Priscilla Centrum geeft vaktrainingen in naaien, weven, koken en werken op het land met bijvoorbeeld bamboe. Het Priscilla Centrum geeft hen niet alleen een opleiding, maar begeleidt deze vrouwen ook in hun fysieke, spirituele en sociale omstandigheden. Ze voorziet de vrouwen bovendien van geld zodat hun kinderen naar school kunnen.
De activiteiten van de ZWO in onze gemeente zijn gericht op het geld inzamelen om het Priscilla Centrum te ondersteunen.
Voor alle acties ga naar de ZWO pagina.